FAST LAVPRIS

Spar 40%!
Få 40% rabatt ved kjøp av 5 behandlinger eller mer. Ring oss på 90 55 61 30 for å bestille.
Se priser / Bestill

Hårfjerning med laser


PriserBestill timeGratis konsultasjonLaseren er et instrument som avgir mange sterke lysglimt av rødt lys. Lyset kommer ut av et håndstykke, og det røde lyset trenger inn gjennom huden. Når lyset treffer mørkt pigment, absorberes lyset i det, og omdannes til varme. Mørkt hår inneholder mye pigment. Dette hårstrået blir derfor kraftig opphetet, og forsvinner.


Om hårvekst


Hårveksten påvirkes av alder, vitaminer, mineraler, hormoner, visse medisiner og arveanlegg. Hår vokser i sykluser. Hårsekkene kan være aktive eller i hvile. Når det gjelder det håret som vokser på hodet er vekstsyklusen helt opp mot 7 år og ca 90 % av hårsekkene er aktive mens de resterende 10% er i dvale. Hår på armer og ben derimot, har en aktiv vekstsyklus på 2-3 måneder og her er det bare ca. 20% som er aktivt.

Hvor mye hår man har, beror på hvor mange hårsekker som er i en aktiv fase og hvor tett de sitter. Hvor langt håret blir, påvirkes av hvor fort det vokser og hvor lang vekstsyklusen er. Denne varmen ledes til hårsekkens vegger, bunnen vil ved dette brenne og hårsekken vil dø. Metoden fungerer også på hår som vokser innover.


​Kan alle behandles og hvilke områder?


Behandling av mørkt hår gir det beste resultatet. Blondt og grått hår egner seg ikke så godt for behandling. Hvitt hår kan overhodet ikke behandles. En annen faktor som har betydning, er hudtypen. Mørk hud inneholder mye pigment, og da blir til og med huden opphetet av laserpulsen, ikke bare hårsekken. Ideelle forutsetninger oppnås ved kombinasjon av lys hud og mørke hårstrå. I prinsippet kan alle områder med uønsket hårvekst behandles under forutsetning av at de er noenlunde tilgjengelige.


Hvor lang tid tar behandlingen?


Etter korte forberedelser tar eksempelvis en overleppe 5-10 minutter. En bikinilinje 10-15 minutter. Ben og andre større områder må bedømmes individuelt ut ifra hvor tett håret vokser. Grove hårstrå må man behandle mer intensivt, og det tar lengre tid.


​Hvor lang tid mellom behandlingene?


Ca 8 uker. Dette beror på at man må vente til hvilende hårsekker blir aktive igjen. Det er for det meste ingen ulempe å vente lengre ettersom én behandling blir mer effektiv jo mere hår som er kommet ut. I en del tilfeller er det tilrådelig å vente lenger for å få best mulig effekt. Hos en del personer kan det, etter 4-5 behandlinger, se ut som om man plutselig har fått mer hår. Det som skjer, er at de midlertidig passive hårsekkene aktiveres av kroppen (pga laserens stimulerende effekt på celler), og kommer i gang raskere enn de skulle ha gjort uten behandling. Dette innebærer ikke at metoden ikke fungerer; tvert imot – det betyr bare at man kommer fram til sluttresultatet raskere. Man når flere hårsekker per behandling.


​Gjør det vondt?


Noe ubehag kan kjennes. De fleste synes at laserpulsene stikker litt, men man venner seg snart til dette. Men smerten er betraktelig mindre enn ved diatermi og de fleste andre former for lysbehandling. Hvor mye man kjenner, beror på flere faktorer; – hvor man behandler, hvor mye pigment som finnes i huden, hvor mørke hårstråene er som belyses og hvilken pulsstyrke som velges. Smertegrense og motivasjon varierer fra tilfelle til tilfelle.


​Hvilket resultat kan man forvente?


Et mørkt hårstrå som treffes blir altså sterkt opphetet, og hårsekken brenner opp. Om skaden er tilstrekkelig, ødelegges hårsekken og transporteres bort av kroppen. Laserbehandlet hår faller ut innen to uker. Om skaden på hårsekken er mindre, kan resultatet i stedet bli at den produserer tynnere eller upigmentert hår, hvilket synes mindre. Disse hårene kan man i så fall bli helt kvitt ved en senere behandling.

Det finnes enkelte personer som metoden ikke fungerer tilfredsstillende på, men hos de fleste med mørkt hår og lys hud er resultatet veldig bra. En stor del av håret forsvinner permanent allerede etter noen få behandlinger. Resultatet kan bli litt forskjellig på ulike kroppsdeler. Andre faktorer som påvirker kan være personens alder, evt medisinbruk og hormonelle status. Det er også store variasjoner mellom ulike individer. De hårsekker som er borte kommer ikke igjen, men rent teoretisk kan stamceller i huden bygge opp nye hårsekker. Enkelte etterbehandlinger kan være nødvendig for å opprettholde resultatet.